2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Reggeli hírösszefoglalónk a háborús történésekről.

 • Oroszország támadást indított egy, az ország gabonaexportja szempontjából kulcsfontosságú ukrán kikötő ellen órákkal azelőtt, hogy Putyin és Erdogan találkozójára sor kerülne.
   
 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország kihasználja a külföldi állampolgárokat, hogy több embert szerezzen és pótolja a növekvő veszteségeit. Több millió Közép-Ázsiából érkező migránst tekint potenciális újoncnak a háborúban.
   
 • Medvegyev volt elnök és a Biztonsági Tanács elnöke szerint Moszkva év eleje óta 230 ezer embert toborzott a hadseregbe.

  Érdekes adatot árult el Medvegyev. Fotó: MTI/EPA
  Érdekes adatot árult el Medvegyev. Fotó: MTI/EPA

   
 • Csalás és pénzmosás gyanújával letartóztatták Ihor Kolomojszkij ukrán oligarchát, Zelenszkij egykori támogatóját.
   
 • Az ukrán erők az aknamentesítés után áttörték Oroszország első védelmi vonalát Zaporizzsja közelében.
   
 • A leköszönő védelmi miniszter szerint Ukrajnában idén ősszel fellendülhet a dróngyártás. Reznikov szerint a termelés növekedésének egyik oka az volt, hogy a hatóságok enyhítettek bizonyos szabályozásokon, törvényeken.
   
 • Az orosz Keleti harccsoport megsemmisített egy ukrán nehézfegyverzetű hangárt a déli Donyeck térségében – közölte vasárnap Oleg Csehov, a harccsoport szóvivője. Négy harckocsi és három páncélozott gyalogsági jármű megsemmisült.
   
 • Az Interfax közlése szerint az ukrán haditengerészet megsemmisített egy ellenséges járőrhajót, hat utas meghalt, ketten megsebesültek.
   
 • Olekszij Reznyikov jelenlegi védelmi miniszter leváltását és Rusztem Umerovnak, a legfőbb ukrán magánosítási alap vezetőjének a kinevezését kéri a tárca élére a parlamenttől Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Reznyikov tárcáját korábban korrupciós véd érte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!