2p

Teknőstankok és a tyúkketrecek.

Egészen furcsán átalakított harci járműveket láthatunk feltűnni az orosz-ukrán háborúban. Tényleg érhet valamit egy odahegesztett vasrács vagy néhány fémlemez egy sokmillió dolláros, katonai mérnökök által megtervezett eszközön? Laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár szerda reggeli cikke szerint úgy tűnik, van olyan helyzet, amikor igen. 

Az utóbbi néhány hétben az orosz-ukrán háború „kis színes” hírei között rendszeresen találkozhattunk az orosz „teknősbéka-tankokról” szóló tudósításokról. Általában ezek a híradások a nyugati, ukránpárti sajtóban olyan felhangokkal jelentek meg, hogy az is az orosz haderő általános állapotát mutatja, hogy ilyen nevetséges, összetákolt valamiket használnak a fronton. Voltak azonban baljóslatúbb tudósítások is, amelyek azt latolgatták, vajon miféle sötét célt szolgálhatnak ezek a szörnyszülött gépezetek.

De a teknőstankok nem az elsők a szokatlan, sokszor erőteljesen házibarkács-hangulatot árasztó, az ukrán fronton feltűnő, utólagosan módosított harci járművek sorában, és minden bizonnyal nem is az utolsók. De van ezeknek a módosításoknak bármi értelme? Miért csinálják ezt a katonák, és mit árul el mindez a háború általános menetével kapcsolatban?

Ezekre a kérdésekre is választ kap, ha elolvassa a Privátbankár cikkét.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!