1p

Sokba kerül a háborúzás.

Jövőre 68 százalékkal nőnek az orosz védelmi kiadások az ideihez képest. Az orosz pénzügyminisztérium költségtervezete szerint 111 milliárd dollárt költhetnek „nemzetvédelemre”.

Elengedhetetlen a költségkeret növelése, hiszen hibridháborúban állunk, a különleges katonai hadművelet pedig még nem ért véget

– mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Hozzátette: "az ellenünk indított hibridháborúra gondolok. Ennek magas költségei vannak".

Hogy az orosz költségvetés jövőre a katonai kiadásokra összpontosít, azt a pénzügyminiszter, Anton Sziluanov is megerősítette. Úgy állították össze a büdzsét, hogy a legfőbb hangsúly a győzelem bebiztosításán legyen: hadsereg, védelmi képességek, fegyveres eről, katonák, minden, ami a fronton szükséges és minden, ami a győzelemhez kell, helyet kapott a költségvetésben.

(CNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!