3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megengednék az ukránoknak, hogy úgy vívják a háborút, ahogy jónak látják. Közben Franciaország válaszolt az orosz nukleáris fenyegetésre. Háborús hírek.

  • Végrehajtotta továbbfejlesztett, nukleáris robbanófejjel is felszerelhető rakétájának első tesztjét Franciaország. A Rafale harci gépekről indítható ASMPA-R rakétát robbanófej nélkül tesztelték, a tesztet a védelmi minisztérium sikeresnek minősítette. Franciaország a következő években védelmi költségvetésének 13 százalékát tervezi nukleáris kapacitásainak fejlesztésére költeni, e program részeként fejlesztik a légi indítású rakétákat is, amelyeket 2035-ig terveznek lecserélni. A tesztre egy nappal azután került sor, hogy Oroszország nukleáris csapásmérő erőkkel kezdett hadgyakorlatba az ukrán határok környékén – ezt részben az európai csapatok Ukrajnába küldésének Franciaország által felvetetett terveire válaszul lépte Oroszország.
  • Ukrajna egyes tengeri drónjait rakétasorozatvetőkkel szerelte fel, és ezekkel támadta az orosz erők állásait a szárazföldön a Mikolajivi régióban.
  • Egy Harkiv ellen végrehajtott orosz légitámadásban a helyi hatóságok szerint 10 ember sérült meg. A siklóbombával végrehajtott csapásban egy kávézó, egy lakóház, illetve egy benzinkút szenvedett súlyos károkat.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóüzenetében segítséget kért országa számára az orosz siklóbombák elleni védekezéshez, kijelentve, hogy e területen még sok a teendő mind eszközök, mind a megfelelő taktika kidolgozása tekintetében.
  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy olyan javaslatot készít elő, amely megengedné amerikai fegyverek oroszországi célpontok elleni bevetését az ukrán haderő számára. Blinken múlt héten Ukrajnában járt, és akkor arról beszélt, hogy ugyan nem bátorítják az ukránokat arra, hogy Oroszországon belül hajtsanak végre csapásokat, ennek eldöntését az ukránokra kéne bízni. Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke az üggyel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, hogy meg kéne engedni az ukránoknak, hogy úgy vívják a háborút, ahogy jónak látják. „Meg kell adni a lehetőséget, hogy visszavágjanak” – mondta.
  • Az orosz hatóságok ukrán támadásokról számoltak be az Ukrajnával határos Belgorodi régió területéről, illetve a megszállt Liszicsanszkból is, amelyekben összesen három ember halt meg.
  • A svéd koromány összesen 7 milliárd dollár értékű katonai segítségnyújtásról döntött Ukrajna számára. Az ukrán védelmi miniszter üdvözölte a döntést, hozzátéve, hogy a svéd fegyverek „már bizonyítottak a harctéren”.
  • Az ISW szerint az orosz hatóságok a bíróságok segédletével elkezdték az orosz hadseregről, illetve a háborúról „hamis” információk terjesztésével vádolt személyek pszichiátriai intézményekben történő elhelyezését és kényszergyógykezelését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!