2p

Reggeli összefoglaló az orosz-ukrán háborúról.

  • Orosz támadásokban életét vesztette 11 ember vasárnap a harkivi régióban, közölték az ukrán hatóságok a Kyiv Post szerint. Az áldozatok közül hat ember – köztük egy terhes nő – egy rakétamádasban halt meg Harkiv egyik külvárosában a hatóságok szerint. A Kyiv Post emlékeztet, hogy május 10-én az orosz erők szárazföldi offenzívát indítottak a régióban, és az elmúlt 1,5 év legjelentősebb területfoglalásait érték el.
     
  • Oroszország 29 Shahed típusú drónnal támadta Ukrajnát hétfőre virradóra, de az ukrán erők az összeset megsemmisítették az ukrán légvédelem szerint, írja a Kyiv Independent. A drónokat Odessza, Mikolajiv, Poltava és Lviv felett lőtték le.
     
  • Ukrajnának el kell ismernie a háború következtében a terepen kialakult realitásokat - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában. "Itt az ideje, hogy a kijevi rezsim elismerje a terepen kialakult realitásokat. Remélem, hogy ezt a sokszor elismételt üzenetet felfogják, és hogy a Nyugat felismeri, ideje felhagynia Ukrajna feláldozásával a teljesen kilátástalan céljai érdekében" – mondta az MTI szerint.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!