2p

Közel 400 települést érintettek az orosz támadások, Kijevben is többször légiriadó volt. Tovább folytatódik a küzdelem a Dnyipró bal partján is. Háborús hírek.

  • Oroszország vasárnap hajnalban több hullámban, immár második éjszaka dróntámadást indított az ukrán főváros, Kijev ellen, több hét szünet után fokozva az ukrán főváros elleni támadásait - közölte a város katonai vezetése.
    "Az ellenség UAV-jai (drónjai) több csoportban indultak, és hullámokban, különböző irányokból támadták Kijevet, ugyanakkor folyamatosan változtatták a mozgási vektorokat (mozgásuk irányát) az útvonal mentén" - közölte a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Szerhij Popko hozzátette: "Ezért a fővárosban többször is elrendeltek légiriadót".
    Elmondta, hogy az előzetes információk szerint Ukrajna légvédelmi rendszerei közel 10 iráni gyártmányú Sahíd kamikaze drónt találtak el Kijevben és annak külterületén. Az első jelentések szerint "kritikus károkról" vagy áldozatokról nem érkezett jelentés - összegezte beszámolóját.

  • Ukrajna nagy területein megszólaltak éjjel a légvédelmi szirénák, az ukrán hatóságok jelentése szerint több mint 400 települést érintettek az orosz dróntámadások, amelyekben egy odesszai olajfinomítót is találat ért. Összességében ukrán források szerint 38 drónból 29-et lőtt le a légvédelem.
  • Az ukrán csapatok tovább folytatják a Dnyipró (Dnyeper) bal partján védekező orosz erők visszaszorítását, közölte az ukrán haderő vezetése, amely azt is közölte, hogy a pénteki napon újabb 620 orosz katona esett el az ukrajnai harcokban. Orosz jelentések szerint pedig nagyjából 75 ukrán katona esett áldozatául a Dnyipró bal partján tartózkodó ukrán erők elleni heves tüzérségi és légitámadások során.
  • Ukrán kibervédelmi tisztviselők szerint az orosz invázió kezdete óta az országot közel 4 ezer kibertámadás érte, ez háromszorosa a korábbi átlagnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!