2p

A miniszter szerint ebben semmi újdonság nincs. 

“Dacára annak, hogy mi ezen a listán vagyunk, például az energetikai együttműködésünk teljesen zökkenőmentesen, korrekt módon zajlik. Ezt megerősítettük a keddi napon is, amikor Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével beszéltünk telefonon" - reagált az ATV érdeklődésére így reagált a Türk Államok energetikai minisztereinek találkozóját követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, lehet, hogy ez most újdonságként hat, de az orosz kormány, illetve elnöki adminisztráció már jó sok hónappal ezelőtt kiadta a barátságtalan országok listáját és azon valamennyi európai uniós tagország rajta volt. 

Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete egy interjúban közölte, hogy Magyarország is felkerült a listára. A diplomata azt mondta, hogy

Magyarországot az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt nyilvánították „Barátságtalan országgá”. 

Sztanyiszlavov hozzáfűzte: a budapesti kormány egy „pragmatikus” álláspontot képvisel a háború kérdésében, és „nem enged a NATO és az EU részéről történő nyomásgyakorlásnak”. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!