2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az ukránok áttörés közelében, pénz jött Brüsszelből. Háborús hírösszefoglaló.

  • „Nagyon dinamikus” a harctéri helyzet a nyugat-zaporizzsjai Orikhiv térségében az ISW legfrissebb elemzése szerint, ugyanakkor azt túl korai lenne megítélni, hogy elérhetnek-e hadműveleti áttörést az ukrán erők a térségben. Az elemzés szerint az ukrán erők már jelen vannak Verbove településen, és az orosz részről a front tartására a területre vezényelt 56. légideszantos ezred elvágásával fenyegetnek. Úgy tűnik, az orosz hadvezetés egyelőre a korábbi védelmi vonalak tartását tűzte ki célul, és erőit nem vonta vissza hátrébb húzódó, korábban már előkészített állásokba.
  • Miután a hétvégén újabb hírek érkeztek az Ukrajnából az elvileg orosz blokád alatt álló Fekete-tengeren keresztül török felségvizekre érkezett kereskedelmi hajókról, orosz légicsapás érte vasárnap a legnagyobb ukrán kikötővárost, Odesszát. A helyi kormányzó szerint a támadások károkat okoztak a város infrastruktúrájában. További légi- és tüzérségi támadások érték Ukrajna több régióját, Herszonban halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak az ukrán hatóságok.
  • Az Európai Bizottság újabb 1,5 milliárd euró pénzügyi segítséget küldött Ukrajnának. A Bizottság összesen 18 milliárd eurónyi pénzügyi támogatást szavazott meg Kijevnek, ebből 12 milliárdot már folyósítottak is. A pénzt alapvető közszolgáltatások, kórházak, iskolák és otthonaikat elhagyni kényszerültek számára lakhatást biztosító szervezetek működtetésére fordítja az ukrán kormány. (A magyar miniszterelnök korábban azt firtatta, hogy az Unió nem a Magyarországnak szánt, de befagyasztott forrásokból juttat-e Ukrajnának.)
  • Az orosz olajipari exportkorlátozások tovább csökkenthetik az egyébként is szűkös kínálatot a globális olajpiacon. A legnagyobb hatással ez az orosz olajtól függő országokra lehet a brit védelmi minisztérium elemzése szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!