2p

Kedden este lapunk is beszámolt a magyar uniós biztos, Várhelyi Olivér kínos incidenséről. Azóta többen a lemondását követelik.

Az Európai Parlamentben Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos kínos helyzetbe került. Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le ugyanis a politikus az EP-képviselőket. Erre reagálva a legerősebb hazai ellenzéki párt, a DK már kedden megszólalt, és a biztos lemondását követelték. Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet – hangoztatta Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Szerdán a 24.hu vette észre, hogy Orbán Viktor régi nagy brüsszeli ellenlábasa, a holland liberális képviselő, Guy Verhofstadt is Várhelyi távozását követeli, Twitteren közzétett posztjában a Bizottság elnökét is megszólítva. A holland képviselő szerint von der Leyennek azonnal menesztenie kell a fideszes biztost.

Az ügy folytatása, hogy Várhelyi Olivér közleményben jelezte, nem az EP-képviselők voltak a megjegyzése célpontjai. Ez egy folyamatban lévő privát beszélgetés volt köztem és a kabinetvezetőm között egy teljesen más témában, amit kiragadtak a szövegkörnyezetből. Elnézést kérek az esetleges félreértésekért – írta Várhelyi.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!