2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ukrajna visszafoglalt több fekete-tengeri olaj- és gázfúrótornyot. Háborús hírek.

  • Közel 70 százalékkal csökkent Oroszország külkereskedelmi többlete az idei első hét hónapban éves összevetésben.
  • Kim Dzsongun megérkezett Oroszországba, hogy Putyinnal tárgyaljon. Az észak-koreai vezető páncélvonaton utazott Oroszországba, várhatóan fegyverszállításokról fognak tárgyalni Vlagyimir Putyinnal. A találkozóra a tervek szerint kedd délután kerülhet sor az orosz kikötővárosban, Vlagyivosztokban, ahová Putyin már megérkezett. „Kim oroszországi útja és a Putyinnal való találkozója teljes körű látogatás lesz a kapcsolatok erősítése érdekében” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy online közzétett videóban.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden arról beszélt, hogy Moszkva és Peking kapcsolata „soha nem látott történelmi szintre” emelkedett. Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon találkozott Csang Guoqing kínai miniszterelnök-helyettessel, majd azt mondta, hogy őt és Hszi Csin-ping kínai elnököt „baráti személyes és üzleti kapcsolatok” is összekötik – írja a TASZSZ. „Ez minden bizonnyal segíti a kétoldalú kapcsolatok és az államközi kapcsolatok fejlődését” – tette hozzá állítólag az orosz elnök.

  • Nagy-Britannia egy civil teherhajó elleni támadási kísérlettel vádolja Oroszországot.

  • Ukrajna visszafoglalt több fekete-tengeri olaj- és gázfúrótornyot, amelyeket Oroszország 2015-ben foglalt el – közölte az ország katonai hírszerző szolgálata (GUR).

(MTI/Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!