2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A csütörtöki a háború 568. napja volt. Hírösszefoglaló. 

 • Amerikai sajtóhírek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök várhatóan részt vesz a jövőheti ENSZ közgyűlésen, és a tervek szerint Joe Biden amerikai elnökkel is találkozik majd.
   
 • Törvényellenesnek és destabilizáló hatásúnak minősíti Kijev az Európai Unió bármely olyan döntését, amely meghosszabbítja az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalára vonatkozó korlátozásokat szeptember 15. után - közölte az ukrán külügyminisztérium. Korábban Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia közösen fordult az EU-hoz azzal a kéréssel, hogy szeptember 15. után hosszabbítsák meg a tilalmat.

Kijev kiakadt a gabona miatt. Fotó: Pexels
Kijev kiakadt a gabona miatt. Fotó: Pexels

 • Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadta Kim Dzsongun meghívását, hogy „egy alkalmas időpontban” látogasson el Észak-Koreába.
   
 • Kuba nem ellenzi állampolgárainak legális részvételét Oroszország ukrajnai háborújában - jelentette a RIA orosz állami hírügynökség a moszkvai kubai nagykövetre hivatkozva.
   
 • Oroszország nemkívánatos személynek minősítette a moszkvai amerikai nagykövetség két alkalmazottját - közölte az orosz külügyminisztérium. A tárcához bekérették Lynne Tracyt, az Egyesült Államok moszkvai diplomáciai képviseletének vezetőjét, akinek „szigorú tiltakozás keretében” hivatalos jegyzéket adtak át, amely szerint Jeffrey Sillin, az amerikai nagykövetség első titkára és David Bernstein, a nagykövetség második titkára diplomáciai státusával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett.
   
 • Sikerrel elvégezték az ukrán pilóták a svéd védelmi tárca által biztosított alapkiképzést a Gripen vadászrepülőgépeken. Svédország még nem döntött arról, hogy szállít-e vadászgépeket Ukrajnának, de nem zárta ki ezt a lehetőséget.

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!