1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bár egyelőre nincs hivatalos NOB-határozat részvételük engedélyezésének ügyében, Oroszország bejelentette: sportolói semmiképpen nem fogják bojkottálni a jövő nyári, párizsi olimpiát.

Moszkva álláspontjáról Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke beszélt az OKR elnökségi ülésén. Az olimpiai bajnok kardvívóból lett sportvezető úgy fogalmazott, hogy "a bojkott a semmibe vezető út".

"Az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok bojkottja senkinek nem hozott hasznot. Ez nem változtatott sem a Szovjetunió, sem az Egyesült Államok politikáján, áldozatul csak a versenyekre készülő sportolók estek" - jelentette ki Pozdnyakov, akinek szavai szerint az egyik legnagyobb áldozat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelenlegi vezetője, Thomas Bach volt. - "Világbajnokként nem indulhatott a moszkvai olimpián."

A NOB még nem hozott végleges döntést arról, hogy Oroszország és az ukrajnai háborúban Moszkvát segítő Fehéroroszország sportolói rajthoz állhatnak-e a párizsi olimpián. A 2024-es játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezik a francia fővárosban. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!