1p

Egy 40 kilométeres szakaszt kellene megtenniük, hogy biztonságban legyenek.

A hét személy között van egy testvérpár gyerekekkel, egy nagybácsival és további hozzátartozókkal - ők Gáza legveszélyesebb részén rekedtek - értesült az ATV. Paczolai Máté külügyi szóvivő szerint mindannyian jól vannak és minden nap kommunikálnak velük. A külügyminisztérium azon dolgozik, hogy északről a déli részre juttassák őket annak érdekében, hogy Egyiptom felé át tudják lépni a határt.

" Ez lényegében egy 35-40 km-es útszakasz, amit meg kellene tenniük, de a biztonsági helyzetre és az üzemanyaghiányra való tekintettel, egyelőre lehetetlenség kocsit találni, ami vállalná, vagy ami teljesíteni tudná ezt az utat” - mondta a szóvivő.

Ugyanakkor hamarosan megkezdődnek az utcai harcok Gázában, amikor az izraeli hadsereg házról házra fog járni.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!