3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Összefoglalónk a mai napról.

  • Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának. Mario Banozic védelmi miniszter egy nappal korábban Odesszába utazott, ahol Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszterrel tárgyalt  - írta az MTI. Továbbá Horvátország megállapodást írt alá az Egyesült Államokkal, amely szerint Washington 140 millió dollár (48,7 milliárd forint) értékben támogatja Horvátországot a külföldi fegyveres erők finanszírozási programján keresztül. Az összeg egy részét további Black Hawk helikopterek vásárlására fordítják.
     
  • Fontos, hogy ne legyünk erkölcsileg semlegesek a gonosszal szemben - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az osztrák parlament tagjaihoz intézett videóbeszédében.  Az ukrán elnök felidézte: Oroszország négyszáz napja támadta meg Ukrajnát, és hirdetett totális háborút az emberek ellen. Nap mint nap emberek halnak meg, nemcsak a harcokban, hanem annak következményei miatt is.

  • Kína hozzáállása Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai háborújához meghatározó lesz az Európai Unióhoz fűződő jövőbeni kapcsolatában - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.  Von der Leyen szerint Kína egyre magabiztosabban lép fel a világban, ami aggodalomra adhat okot. "Józanul kell újraértékelnünk kapcsolatunkat Kínával, amely túlságosan fontos ahhoz, hogy kockára tegyük azt, mert jövőbeli gazdasági jólétünk és nemzetbiztonságunk egyik tényezője - emelte ki, hozzátéve, hogy az EU Pekinghez fűződő viszonya egyre bonyolultabbá vált "Kína stratégai álláspontjának tudatos megkeményedése miatt". Erről további részleteket laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán talál, itt >>>>
     
  • A The Wall Street Journal amerikai üzleti-politikai napilap újságírójának azonnali elengedését követeli az orosz hatóságoktól - közölte az újság szerkesztősége arra reagálva, hogy a Moszkvától 1800 kilométerre keletre fekvő Jekatyerinburgban kémkedés gyanújával letartóztatták moszkvai tudósítóját. Az orosz törvények szerint akit kémkedés vádjában bűnösnek találnak, akár 20 év börtönbüntetéssel is sújtható.

 Nap mint nap emberek halnak meg, nemcsak a harcokban, hanem annak következményei miatt is. Fotó: MTI/AP
Nap mint nap emberek halnak meg, nemcsak a harcokban, hanem annak következményei miatt is. Fotó: MTI/AP

  • Április végéig négy és fél ezerre emeli Oroszország a megszállt Zaporizzsjai Atomerőmű dolgozóinak létszámát. Az Ukrajna területén fekvő atomerőművet 2022 februárjáig az ukrán Enerhoatom konszern igazgatta. A háború megindítása után röviddel, 2022. február végén az orosz hadsereg ellenőrzése alá vonta a létesítményt. 2022. október 5-én a Roszenergoatom orosz konszern létrehozta a ZAESZ-t üzemeltető társaságot, Vlagyimir Putyin pedig elnöki rendelettel orosz állami tulajdonba vette a megszállt erőművet. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!