3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Egy ukrán támadás okozhatott károkat a Krímben, de még nem tudni, mekkorákat, Törökország szerint eljött az ideje a tűzszüneti tárgyalásoknak. Összefoglaló.

  • Egy oroszellenes, krími tatárok vezette csoport azt állítja, hogy robbanások pusztítottak el egy csővezetéket az Oroszország által megszállt Krímben, óriási károkat okozva - írja az Associated Press. Egy helyi, Kijev-barát Telegram hírcsatorna szerint vasárnap kora hajnalban hangos robbanások hallatszottak egy olajraktár közelében, míg az Oroszország által kinevezett helyi tisztviselők arról adtak hírt, hogy egy közeli autópálya-szakaszt több mint nyolc órára lezártak a forgalom elől. A kijevi hatóságok nem kommentálták az értesüléseket, ahogy az orosz védelmi minisztérium sem.  
  • Törökország szerint itt az ideje, hogy Ukrajnában megkezdődjenek a tűzszüneti tárgyalások - jelentette ki Hakan Fidan külügyminiszter vasárnapi sajtótájékoztatóján. Fidan úgy fogalmazott: a tűzszünetről szóló párbeszédnek (Ukrajnában) meg kell kezdődnie. Ez nem jelenti az (orosz) megszállás elismerését, a szuverenitás és a tűzszünet kérdéseit külön kellene megvitatni.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szombati, már 10 halálos áldozatot - köztük kisgyermekét - követelő dróntámadást követően ismételten az ország légvédelmének erősítését kérte nyugati szövetségeseitől. "Az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányok, valamint a népünk védelmére szolgáló légvédelmi eszközök átadásának késlekedése sajnos ilyen veszteségekkel jár (...) Ukrajna sosem kért többet, mint ami az életek megmentéséhez szükséges" - írta az ukrán államfő. "Felfoghatatlan, hogy emberek halnak meg, miközben partnereink olyan politikai játszmákban és vitákban merülnek el, amelyek gyengítik védelmi képességeinket" - tette hozzá.
  • Két nappal Alekszej Navalnij temetése után továbbra is gyászolók róják le tiszteletüket az orosz ellenzéki sírjánál a Boriszovszkij temetőben.  A dpa német hírügynökség helyszínen lévő tudósítója szerint emberek vasárnap is virágokat helyezhettek el a síron. Rendőrök felügyelték a rendet, de nem avatkoztak közbe.  Navalnij csapata köszönetet mondott a gyászolóknak. Az ovd.info jogvédő csoport vasárnapi közlése szerint 105 embert állítottak elő 22 orosz városban az ellenzéki halálát övező megmozdulásokkal kapcsolatban. Az ellenzéki politikus, Julija Navalnaja Európai Parlamentben tartott felszólalásáról - amelyben Putyin elnököt vádolta meg férje megölésével, és azt mondta, hogy több tízmillió orosz nem ért egyet a háborúval - itt olvashatja a Privátbankár helyszíni tudósítását >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!