2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák háborús fejleményei röviden.

 • Orosz rakéta csapódott egy rendőrségi épületbe pénteken a közép-ukrajnai Krivij Rih városában. Egy rendőr meghalt és legalább 73 ember, köztük 9 rendőr megsebesült.
   
 • A dél-ukrjanai Herszonban találhatü Odradokamianka falut is rakétacsapás érte, amiben hárman meghaltak, négyen pedig megsebesültek.
   
 • Zelenszkij szerint Putyin felelős Prigozsin haláláért. Szerinte ez a tény, nem árulkodik másról, mint az orosz elnök gyengeségéről.

  Zelenszkij szerint Putyin gyenge. Fotó: president.gov.ua
  Zelenszkij szerint Putyin gyenge. Fotó: president.gov.ua

   
 • Brit katonai és biztonsági szolgálatok figyelni fogják a Fekete-tengert annak érdekében, hogy elriasszák Oroszországot attó, hogy csapást mérjen a gabonát szállító teherhajókra - ezt a brit kormány jelentette be.
   
 • Megérkeztek az első Leopard 1-es harckocsik Dániából Ukrajnába.
   
 • Az ukrán külügyminisztérium elítélte az Oroszország által kezdett "álválasztásokat" mondván, hogy ezek értéktelenek és nem lesz jogi státuszuk.
   
 • Anthony Blinken amerikai külügyminiszter is "álválasztásnak" minősítette a szavazást, azok illegitimek.
   
 • Zelenszkij szerint a nyugati országokból lassan érkező fegyverszállítmányok veszélyeztetik az ellentámadást, és erősebb, nagyobb hatótávolságú fegyvereket kért.
   
 • A kubai hatóságok 17 személyt tartóztattak le azért, mert kubai állampolgárokat toboroztak Oroszországnak.
   
 • Ukrajna volt védelmi minisztere szerint Putyin eltökélt szándéka Ukrajna teljes megsemmisítése és az állampolgárainak az Orosz Föderációba történő beolvasztása. Olekszij Reznikov arra figyelmeztette nyugati kollégáit, hogy a Moszkvával folytatott tárgyalások nem hoznak békét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!