1p

Meglepő összegű fejlesztésről értesülhettünk a Magyar Közöny legfrissebb számából, amely feltételezhetően a CATL gyára miatt is kellhet. A határozat cím alapján legalábbis erre lehet következtetni, az ugyanis az Északkelet-Magyarországon megvalósuló nagyberuházásokhoz szükséges villamosenergia-hálózatfejlesztéshez köthető forrásbiztosításról szól.

A most megjelent határozat felhívja az energiaügyi minisztert, hogy gondoskodjon a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársasággal a Beruházások megvalósításáról és azok érdekében 115 349 000 000 forint összegű, vissza nem térítendő támogatás nyújtásáról szóló támogatási szerződés megkötéséről.

Az óriási összegű fejlesztésre az idei költségvetési forrásokból annak nagyságrendjéhez képest viszonylag ki összeg, 100 millió jut majd. Ugyanakkor a következő években tízmilliárdos nagyságrendben fordít majd költségvetési forrásokat erre a kormány.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!