2p

Idén kicsit visszavett a mohóságából Szeszták Miklós, fejlesztési miniszter városának focicsapata, az előző évi pénznek ugyanis mindössze az ötödét igényelte meg idén TAO-támogatásként.

A Várda Sport Egyesület a 2017/2018-as idényben 118,6 millió forintnyi TAO-támogatást költhet el sportfejlesztési programjára - tudta meg az mfor. Ez 2013 óta a legkisebb támogatást jelenti, hiszen 2014-ben 135 milliót, 2015-ben 1,2 milliárdot, tavaly pedig 581 millió forintot hagyott jóvá a most már másodosztályban szereplő focicsapatnak.

A történet azonban kicsit másabb mint a korábbi években, hiszen most nemcsak a Várda Sport Egyesület, hanem a Várda Labdarúgó Kft. is összeállított egy sportfejlesztési programot, mely révén 19,8 millió forintot költhetnek majd el. Persze, csak ha sikerült ezt a pénzt összekalapozni a különböző cégektől és vállalkozásoktól, de hát miért is ne sikerülne.

Azt azonban, hogy a Várda SE pontosan mire szeretné most költeni az államkasszából hiányzó pénzt, egyelőre nem tudni, az egyesület sportfejlesztési programját még nem tették közzé. A Várda Labdarúgó Kft.-é ugyanakkor már megtalálható a csapat honlapján, és eszerint főként a személyi jellegű ráfordításokat és tárgyi eszközök beszerzését finanszíroztatnák meg a "közpénz jellegét elvesztő" TAO-val. Ezen belül a vezetőedző, Kondás Elemér béréből havi bruttó 500 ezer forintot is a TAO-val fedeznének.

A kisvárdai stadion látványterve

Ami a tárgyi eszközöket illeti, úgy tűnik, főként fogyóeszközök pótlásáról szeretnének gondoskodni. Vesznek ugyanis

  • 120 mérkőzésgarnitúrát,
  • 35 utazómelegítőt, utazókabátot, edzőgarnitúrát, cipőt
  • és 50 labdát is,
  • de szeretnének félmilliós mosógépet és ugyanilyen értékű szárítógépet is venni.
  • A tervek szerint honlapfejlesztésre is költenének,
  • 3 számítógépet, laptopot is beszereznének, darabját 200 ezer forintért.

Az MLSZ pedig minden tételt jóvá is hagyott.

Az ideivel együtt összesen a kisvárdai sport 2,2 milliárd forintnyi TAO-támogatást szívott fel. Az pedig, hogy idén látványosan csökkent az igényelt összeg, nem meglepetés, hiszen számos sportberuházás állami támogatás segítségével valósul meg a szabolcsi városban.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!