2020. március 16. 09:22
mfor.hu

Ez soha nem látott árcsökkenés, aminek következtében március 18-ától a benzin ára bruttó 20, míg a gázolajé bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe. 

A holtankoljak.hu közlése alapján a benzin átlagára szerdától 328, míg a gázolajé 345 forint lesz. 

Mint arról vasárnapi cikkünkben beszámoltunk, a nagyarányú csökkenés mögött az áll, hogy a koronavírus miatt amúgy is folyamatosan csökkenő világpiaci kőolajárak a március 8-án óriásit zuhantak, egy nap alatt több mint 10 dollárt csökkent az északi-tengeri Brent-típus hordónkénti jegyzése.Utoljára 1991-ben, az iraki háború idején volt ilyen mértékű csökkenés. Szaúd-Arábia árháborúba kezdett annak érdekében, hogy valamelyest megegyezésre tudjon jutni Oroszországgal, ennek hatásait azonban áprilisnál előbb nem fogjuk látni. 

Szerdától már több mint 70 forinttal olcsóbban tankolhatunk, mint két hónappal ezelőtt, ami példátlan árcsökkenés ilyen rövid idő alatt.

Utoljára négy éve voltak ilyen alacsonyak az üzemanyagárak. A benzin literje 2016 februárjában volt pont annyi, mint szerdától, 328 forint, majd áprilisra még tovább, 304 forintra csökkent, csak azt követően kezdett emelkedni. A gázolaj pedig 2016 októberében került kevesebbe a március 18-ától érvényes árnál, 341 forintba, igaz, az azt megelőző hónapokban még ennél is olcsóbb volt, 2016 márciusában például kereken 300 forintot kellett leszurkolni a literjéért. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.