<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Goldman Sachs harmadik negyedévet 21 veszteséges kereskedési nappal zárta, ami 2008 negyedik negyedéve óta a legtöbbnek számít.

A New York-i székhelyű bank negyedéves jelentése szerint az egyik napon több mint 100 millió dollár veszteséget kellett elkönyvelniük. A szeptember 30-án záródó negyedév 64 napjából pedig 9 kellett ahhoz, hogy több mint 100 millió dollárt termeljenek. Az ötödik legnagyobb eszközállománnyal rendelkező Goldman Sachs a múlt hónapban tette közzé a második negyedéves veszteségét, miután a cég saját befektetéseinek értéke csökkent, az év első 9 hónapjában pedig az ügyfeleik befektetéseinek nyeresége 22 százalékkal csökkent. A bank úgy nyilatkozott, hogy még idén ezerrel kívánja megvágni az alkalmazottak létszámát.

A Goldman Sachs kereskedelmi veszteségei meghaladták a vállalat kockázati limitjét, ami azt jelzi, hogy a cég becslései szerint mekkora összeget veszíthet egy nap az értékpapír-piacokon. Az átlagos napi kockázati érték a negyedévben 102 millió dollár volt.

A második negyedévben egyébként a vállalati jelentések szerint a cég kereskedői 15 napon voltak veszteségesek, míg az első negyedévben mindössze egyetlen ilyen napról számoltak be. A bank életében egyébként egyetlen hibátlan negyedév volt, mégpedig a 2010 első negyedéve.

A Morgan Stanley, amely amúgy Amerika hatodik legnagyobb bankja az eszközállománya alapján, úgy nyilatkozott a héten, hogy a legutóbbi negyedévben 31 veszteséges kereskedési napjuk volt. Ezzel szemben a két legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan és a Bank of America brókerei 16, illetve 20 mínuszos napot zártak - derült ki a múlt heti jelentésekből.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.