<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kormány 2016-tól nyolc év alatt fokozatosan 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt - tudta meg kormányzati forrásból az MTI vasárnap.

A kabinet hosszú távú tervei között az szerepel, hogy 2016-tól 2024-ig, azaz nyolc év alatt a mai 62 évről 65 évre emelné fokozatosan a nyugdíjkorhatárt, úgy, hogy az évente négy hónappal lenne magasabb.

A nyugdíjat érintő változás az is, hogy 2010-től a 13. havi nyugdíj beépülne a járandóságba, az újonnan nyugdíjba lépők pedig már nem kapnák meg ezt a juttatást. Az MTI információ szerint a vasárnap délelőtti kormányülésen az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer tervezett változásait az érintett tárcák vezetői, Veres János pénzügy-, Szűcs Erika szociális és munkaügyi-, valamint Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter ismertették.

Ennek kapcsán a kormányszóvivő azt közölte, a miniszterelnök hétfőn javaslatot tesz a parlamentben az adó- és járulék-, valamint a szociális rendszer átalakítására, a nyugdíjrendszer megváltoztatására és a közjogi csomag elfogadására, de nem ragaszkodik ezek minden eleméhez, csak az irányukhoz és a nagyságrendjükhöz. Hozzátette: az intézkedések célja, hogy az állami kiadások visszafogásával a gazdaságot, a vállalatokat versenyképesebbé és erősebbé tegye középtávon. A részletekről azonban nem kívánt beszélni.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.