2019. április 18. 10:36

Szolnok önkormányzata több százmilliós kormányzati támogatást kapott a sportcélú feladatok ellátására.

Másfél hónapja jelentette be Nyerges Zsolt, üzletember, hogy a helyi vízilabdához, kosárlabdához és focihoz kapcsolódó milliárdos sportvagyonát átadja Szolnok városának. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a közléskor már aláírta, mely többek között a Vízilabda Aréna és a Tiszaligeti Stadion átadásáról is rendelkezik.

Az ügylet kapcsán joggal merülhetett fel, hogy vajon mekkora terhet jelent majd az önkormányzatnak az átvett sportklubok és létesítmények üzemeltetése, főleg úgy, hogy egyedül a kosárcsapatot működtető cég tudott 2017-ben érdemi eredményt felmutatni, közel 62 milliós nyereséget ért el. Eközben a vízilabda és a foci nullszaldó közeli, inkább mínuszos eredménnyel működött az elmúlt pár évben.

Nyerges Zsolt (Fotó: MTI) Nyerges Zsolt (Fotó: MTI)

A válasz úgy tűnik meg is érkezett, hiszen a kormánytól kap segítséget a város. A szerdai Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány figyelemmel Szolnok megyei jogú város sportéletének hagyományaira és eredményességére, elismerve Szolnok sportéletének helyi közösségre irányuló, országos hatásokkal is bíró értékteremtő és közösségi kohéziós hatásait, egyetért Szolnok egyes kiemelt sportágainak támogatásával. Ezért a sportcélú feladatok ellátásához nem kevés anyagi segítséget nyújt a kormány.

A szolnoki vízilabda sportcélú működéssel összefüggő üzemeltetési feladatokra 121 millió forintot,
a labdarúgás ugyanilyen jellegű feladataihoz pedig 100 millió forint támogatást ad a kormány az önkormányzatnak.

A pénzt az idei költségvetésben május 15-ig kell Varga Mihály pénzügyminiszternek és Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek megtalálni és átcsoportosítani a versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása sorra. A támogatói szerződést Kásler Miklós köti meg majd az önkormányzattal, ha pedig a pénzből maradna valamennyi elköltetlenül, akkor azt az önkormányzatnak vissza kell fizetnie az államkasszába.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.