2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A volt dél-koreai elnök emellett 5 milliárd forintnyi pénzbírságot is kapott.

Egy dél-koreai fellebbviteli bíróság pénteken 25 évre növelte Pak Gun Hje volt dél-koreai elnök börtönbüntetését, és 20 milliárd von (5 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte őt. A szöuli törvényszék azzal érvelt, hogy Pak bűnlajstroma - vesztegetés, kényszerítés, hatalommal való visszaélés - súlyosabb büntetést követel.

A hatalmából eltávolított elnökre eredetileg 24 év börtönbüntetést és 18 milliárd von (4,5 milliárd forint) pénzbírságot szabtak ki áprilisban. Az ügyészség, amely 30 évre rács mögé zárta volna és 118,5 milliárd vonra (csaknem 30 milliárd forintra) büntette volna a politikust, akkor fellebbezett a szerinte túl enyhe ítélet ellen.

Pak júliusban - egy másik ügyben - nyolc év börtönbüntetést és 3,3 milliárd vonos (820 millió forintos) pénzbírságot kapott kormányzati alapok hűtlen kezelése és a 2016-os parlamenti választásokba való beavatkozás miatt.

A 66 éves volt államfő következetesen tagadta bűnösségét, és most sem volt jelen az ítélethirdetéskor. Az egykori elnök eddig minden tárgyalását bojkottálta arra hivatkozva, hogy az elleni indított eljárás politikai boszorkányüldözés, az igazságszolgáltatás pedig tisztességtelen vele szemben.

Pak Gun Hje ellen milliók vonultak utcára, miután kiderült: semmilyen hivatalos tisztséggel nem rendelkező barátnője, Csoj Szun Szil személyi és politikai döntésekbe is beleszólhatott. Emellett a kormány által dél-koreai nagyvállalatokból kisajtolt hatalmas összegű pénzek olyan alapítványoknál landoltak, amelyeket Csoj irányított. Pakot végül alkotmányos vádeljárással eltávolították az elnöki tisztségből, és 2017 márciusában őrizetbe vették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!