TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A következő két évben az Európai Uniós forrásokból 250 milliárdot csoportosít át a kormány, hogy segítse a hazai vállalkozásokat. Reményeik szerint ez 1800 milliárd forint értékű beruházást indukál majd.

Az Európai Uniós forrásokból 2009-2010-ben 250 milliárd forintot csoportosít át a kormány a vállalkozások, elsősorban a kis és középvállalati szektor számára - jelentette be a kormány december 17-i döntését Varjú László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a keddi a kormányszóvivői tájékoztatón.

A döntés célja, hogy a kormány segítse a cégek piacon maradását és a munkahelyek megőrzését - hangsúlyozta Varjú László. Az államtitkár hozzátette: a 250 milliárd forintos összeg 1800 milliárd forintos beruházási, elsősorban építési tevékenységet mozdíthat elő.

Az államtitkár utalt arra, hogy a kormány által meghirdetett 1400 milliárd forint összegű gazdaságélénkítő program része a most bejelentett 250 milliárd forintos csomagterv. A nemrég befejezett társadalmi egyeztetések eredményeképpen az uniós források átcsoportosításának nyertese a magyar kkv-szektor - hangoztatta Varjú László.

Az államtitkár elmondta: növekszik a támogatások ingatlanfejlesztésre fordítható aránya, a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség által felhasználható források esetében enyhébb feltételek mellett nyerhetnek pályázatot a vállalkozások, az automatikus konstrukciónál az igényelhető összeg 50 millió forintra emelkedik.

A Gazdasági Operatív Program keretében, a komplex technológiai fejlesztéseknél, a kkv-szektor által igényelhető támogatás mértéke nő, a támogatások ingatlanfejlesztésre fordítható hányada 20 százalékról 30 százalékra emelkedik, a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben pedig 50 százalékra - emelte ki Varjú László.

A kis és közepes vállalkozások egy új konstrukció nyomán olcsóbb hitelekhez juthatnak, amelynek keretében két év alatt 10 milliárd forint vissza nem térítendő kamattámogatást vehetnek igénybe, s emellett a hitel összegétől függően 2-3 százalékpontos kamattámogatást kaphatnak a Magyar Fejlesztési Banktól illetve a kereskedelmi bankoktól - felelte az MTI kérdésére az államtitkár.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.