<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Azt mondta, hogy ennyi marad a családoknál.

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

- jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában, amelyet az MTI szemlézett.

Kiemelte: a kormány azon dolgozik, hogy megvédje a magyar családokat a világban zajló áremelkedési folyamatoktól. A világpiaci energiaárak ugrásszerű emelkedése ellen véd a rezsicsökkentés politikája, emiatt rögzítették az üzemanyagárakat.

Varga Mihály (Fotó: Bánkuti András)  Varga Mihály (Fotó: Bánkuti András)

Hozzátette: az infláció azonban elérte a banki kamatokat is. A kamatok emelkedése miatt

egy átlagos, változó kamatozású, lakossági jelzáloghitel havi törlesztőrészlete akár 23 százalékkal, 11 ezer forinttal is emelkedhet.

Varga Mihály szerint ettől a többletkiadástól védik meg a családokat azzal, hogy

az idei első fél évre ezekre a hitelekre lakossági kamatstopot vezettek be. A tavaly október 27-i szinten rögzítették a kamatokat. A nyilvántartások szerint közel félmillió család élhet ezzel a lehetőséggel,

amelyek összesen 30 milliárd forinttal fizetnek kevesebbet a kamatstop révén - mondta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.