Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jelentős átalakításról döntött a Raiffeisen Bank: 45 fiókot bezárnak, a létszám 15 százalékkal csökkenhet.

A bank vezetése a szerdai bejelentése során hangsúlyozta, hogy új pályára kívánják állítani Magyarországon a pénzintézetet. Ennek során az elsődleges és a prémium lakossági ügyfelekre kívánnak koncentrálni, illetve a vállalati és a privátbanki területre fognak komoly hangsúlyt fektetni.

Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója elmondta: mindez nem jelenti, hogy a lakossági piacról kivonulnának, ám a működésüket racionalizálni kívánják, amelynek keretében egy komolyabb költségcsökkentő programot is végrehajtanak. A bank vezetői szerint a lakossági piacon az igények és a lehetőségek változnak nem csak a világban, hanem Magyarországon is, ennek tükrében a digitális csatornáit is erősíteni fogják.

A racionalizálást 2015 és részben 2016-ban fogják végrehajtani. Ennek keretében 45 bankfiókot be fognak zárni, így a társaságnak 67 egysége marad országszerte. A fiókok megszüntetésével a foglalkoztatottak számát 15 százalékkal csökkenthetik. Mint hangsúlyozták, számos olyan pozíció nyílik, amit az átalakítás tesz lehetővé, ugyanakkor az összes dolgozót nem tudják megtartani. A bank azzal számol, hogy a mostani 2530-hoz képest 2200 foglalkoztatott marad. A leépítések többsége még az idei évben meg fog történni. Azt a bank nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy melyik fiókok fognak megszűnni, azt ugyanakkor elmondták, a bank Budapestre, a megyei jogú nagyvárosokra, illetve a nyugati országrészre fog koncentrálni.

A Raiffeisen továbbra is keresi az expanziós lehetőséget, a vállalati piacot továbbra is szeretnék hitelezni, ugyanakkor viszonylag kevés olyan projekt van, amit lehet finanszírozni. A bank számításai szerint a lakossági ügyfelek 85 százaléka meg fog maradni. Ezeknek az ügyfeleknek továbbra is teljeskörű szolgáltatást kívánnak nyújtani, így egyebek mellett hitelezni. A bank a rossz állományt elsősorban piacon szeretné értékesíteni, a Nemzeti Eszközkezelőt csak abban a helyzetben vennék igénybe, ha az árazás ezt indokolja.

A lakossági üzletágvezető, Ralf Cymanek szerint a forintosítás kapcsán tapasztalható éles árversenyben nem fognak részt venni, ugyanakkor a jó ügyfeleiket meg kívánják tartani, és olyan ajánlattal keresik meg őket, amely kellően attraktív lehet. Természetesen az indokolatlan licit esetén elképzelhető, hogy fognak ügyfeleket veszíteni, de ennek arányát nem tudják megjósolni.

A bank vezetői ismét megerősítették, hogy maradni kívánnak Magyarországon, és a fókuszba helyezett területeken 12-15 százalékos piaci részesedést szeretnének elérni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.