TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Jelentős átalakításról döntött a Raiffeisen Bank: 45 fiókot bezárnak, a létszám 15 százalékkal csökkenhet.

A bank vezetése a szerdai bejelentése során hangsúlyozta, hogy új pályára kívánják állítani Magyarországon a pénzintézetet. Ennek során az elsődleges és a prémium lakossági ügyfelekre kívánnak koncentrálni, illetve a vállalati és a privátbanki területre fognak komoly hangsúlyt fektetni.

Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója elmondta: mindez nem jelenti, hogy a lakossági piacról kivonulnának, ám a működésüket racionalizálni kívánják, amelynek keretében egy komolyabb költségcsökkentő programot is végrehajtanak. A bank vezetői szerint a lakossági piacon az igények és a lehetőségek változnak nem csak a világban, hanem Magyarországon is, ennek tükrében a digitális csatornáit is erősíteni fogják.

A racionalizálást 2015 és részben 2016-ban fogják végrehajtani. Ennek keretében 45 bankfiókot be fognak zárni, így a társaságnak 67 egysége marad országszerte. A fiókok megszüntetésével a foglalkoztatottak számát 15 százalékkal csökkenthetik. Mint hangsúlyozták, számos olyan pozíció nyílik, amit az átalakítás tesz lehetővé, ugyanakkor az összes dolgozót nem tudják megtartani. A bank azzal számol, hogy a mostani 2530-hoz képest 2200 foglalkoztatott marad. A leépítések többsége még az idei évben meg fog történni. Azt a bank nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy melyik fiókok fognak megszűnni, azt ugyanakkor elmondták, a bank Budapestre, a megyei jogú nagyvárosokra, illetve a nyugati országrészre fog koncentrálni.

A Raiffeisen továbbra is keresi az expanziós lehetőséget, a vállalati piacot továbbra is szeretnék hitelezni, ugyanakkor viszonylag kevés olyan projekt van, amit lehet finanszírozni. A bank számításai szerint a lakossági ügyfelek 85 százaléka meg fog maradni. Ezeknek az ügyfeleknek továbbra is teljeskörű szolgáltatást kívánnak nyújtani, így egyebek mellett hitelezni. A bank a rossz állományt elsősorban piacon szeretné értékesíteni, a Nemzeti Eszközkezelőt csak abban a helyzetben vennék igénybe, ha az árazás ezt indokolja.

A lakossági üzletágvezető, Ralf Cymanek szerint a forintosítás kapcsán tapasztalható éles árversenyben nem fognak részt venni, ugyanakkor a jó ügyfeleiket meg kívánják tartani, és olyan ajánlattal keresik meg őket, amely kellően attraktív lehet. Természetesen az indokolatlan licit esetén elképzelhető, hogy fognak ügyfeleket veszíteni, de ennek arányát nem tudják megjósolni.

A bank vezetői ismét megerősítették, hogy maradni kívánnak Magyarországon, és a fókuszba helyezett területeken 12-15 százalékos piaci részesedést szeretnének elérni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.