<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az ingyenes átadásról szóló kormányhatározat. 

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre tekintettel a kormány összesen 50 lélegeztetőgép ingyenes átruházásáról döntött a helyi lakosság megsegítése érdekében - derül ki a pénteken megjelent kormányhatározatból. Az átadást a Magyar Ökumenikus Szolgálat partnerszervezetén, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ közreműködésével történik majd meg. 

Fotó: MTIFotó: MTI

A feladatért Szijjártó Péter külgazdsági és külügyminiszter, valamint Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter felel és a határozat megjelenését követő 30 napon belül végre kell hajtaniuk. 

A kormány lényegében rendszeresen adományoz a régiós országoknak lélegeztetőgépeket, sőt augusztus végén már adtunk 50 gépet Kárpátaljának. Október végén 150-et pedig Csehországnak adott a magyar kormány. Hogy a lélegeztetőgépekkel kapcsolatos kormányzati magatartás etikátlanság vagy szakmai hiba, arról kollégánk írt egy jegyzetet a napokban. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.