2018. január 15. 15:06

A David Bowie arcai dokumentumfilm forgalmazására pedig 400 ezret adott a minisztérium 2017-ben.

Nyilvánosságra hozta a tavalyi filmforgalmazási támogatásokról szóló jelentését az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A kormányzati portálon közölt dokumentum szerint 2017-ben összesen 31,8 millió forintot fordított a tárca a művészi, vagyis "art" besorolású alkotások forgalmazásának támogatására.

A listában olyan filmeket találni, mint a Vuk, vagy a Mozart (és Salieri) életéről szóló Amadeus című alkotás Milos Formantól. Utóbbinak a rendezői változatát részesítették támogatásban. A Vuk forgalmazására 600 ezer forintot kapott a Pannónia Szórakoztató Kft., az Amadeus után pedig 900 ezer forint járt a csömöri székhelyű cégnek. Más filmeket is ide sorolva összesen 7,9 millió forint állami támogatás landolt a társaságnál az előző évben. Az övék a legnagyobb támogatásban részesült alkotás is: a Gemenc - Az árterek világa című dokumentumfilm után 2 millió forintot utalt az állam. 

A 31,8 millió forint tíz forgalmazó - köztük a Vertigo Média Kft. vagy a Cirko Film Kft. -, valamint 35 film között oszlott meg. Az EMMI támogatta egyebek mellett a Pál utcai fiúk 1969-es feldolgozását (1 millió forint), a David Bowie arcai című angol dokumentumfilmet (400 ezer forint) és a Pingvinek vándorlása 2 című francia dokumentumfilmet is (450 ezer forint).

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.