2018. január 15. 15:06

A David Bowie arcai dokumentumfilm forgalmazására pedig 400 ezret adott a minisztérium 2017-ben.

Nyilvánosságra hozta a tavalyi filmforgalmazási támogatásokról szóló jelentését az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A kormányzati portálon közölt dokumentum szerint 2017-ben összesen 31,8 millió forintot fordított a tárca a művészi, vagyis "art" besorolású alkotások forgalmazásának támogatására.

A listában olyan filmeket találni, mint a Vuk, vagy a Mozart (és Salieri) életéről szóló Amadeus című alkotás Milos Formantól. Utóbbinak a rendezői változatát részesítették támogatásban. A Vuk forgalmazására 600 ezer forintot kapott a Pannónia Szórakoztató Kft., az Amadeus után pedig 900 ezer forint járt a csömöri székhelyű cégnek. Más filmeket is ide sorolva összesen 7,9 millió forint állami támogatás landolt a társaságnál az előző évben. Az övék a legnagyobb támogatásban részesült alkotás is: a Gemenc - Az árterek világa című dokumentumfilm után 2 millió forintot utalt az állam. 

A 31,8 millió forint tíz forgalmazó - köztük a Vertigo Média Kft. vagy a Cirko Film Kft. -, valamint 35 film között oszlott meg. Az EMMI támogatta egyebek mellett a Pál utcai fiúk 1969-es feldolgozását (1 millió forint), a David Bowie arcai című angol dokumentumfilmet (400 ezer forint) és a Pingvinek vándorlása 2 című francia dokumentumfilmet is (450 ezer forint).

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.