1p

Az új kibervédelmi egység költségeit a Belügyminisztérium állná saját büdzséből.

Pintér Sándor belügyminiszter új tervezete szerint az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódott, kilencvenhét munkatársból álló egység felállítását tervezik. Az economx.hu a kormány oldalára feltöltött dokumentumra hivatkozva azt írja, a különböző osztályok (Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Kiberstratégiai Osztály, Bűnügyi Szervek Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiberbűnözés Elleni Osztály) és a különböző beosztások (például: vezető, kiemelt főelőadó, kiemelt főnyomozó, főnyomozó, nyomozótiszt stb.) szerint a hivatásos pótlék mértéke 350-650-820 százalék is lehet.

A tervek szerint már szeptember 15-én hatályba lépne a rendelet egy része. A költségeket a rendőrség a saját büdzséjéből fedezné, és nem tervezik a foglalkoztatás növelését sem. Idén 64 525 268 forintot szánnának a csoportra, 2027-ig pedig további 168 690 130 forintot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!