2013. március 29. 16:40

A lengyelországi értékesítési sikerek után a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) belép az észt, a lett és a litván piacra is, valamint bővíti lengyelországi tevékenységét - közölte pénteken a társaság.

A CIG Pannónia közleményében ismerteti: az EMABIT 2012-ben lépett be a lengyel piacra, ahol tavaly mintegy 400 millió forintnak megfelelő új szerzést realizált. A lengyelországi pozitív tapasztalatokra építve a biztosító újabb külföldi piacok megcélzásáról döntött, így 2013-ban az EMABIT Észtországban, Lettországban és Litvániában folytatja terjeszkedését. Az észt, a lett és a litván piacokon elsőként szállítmánybiztosítási szolgáltatását vezeti be.

Mindemellett a Lengyelországban megszerzett pozícióit is erősíteni kívánja a társaság: az eddig kínált szolgáltatásokon túl a jövőben további termékekkel is piacra lép majd a vállalat.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata tavaly a hazai piacon is jól teljesített, éves szinten közel 3 milliárd forint díjbevételt érve el - ismerteti a társaság közleményében Csurgó Ottó, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

"A hazai szolgáltatások folyamatos fejlesztésén, a magyarországi értékesítés bővítésén túl a külföldi piacokon is nagy lehetőséget látunk a további építkezésre, ezért döntöttünk úgy, hogy a lengyel minta alapján az idei évtől újabb területeket célzunk meg a közép-kelet-európai térségben. Úgy véljük, a külföldi terjeszkedés nyomán szerzett ismeretek a hazai piacon is jól hasznosulnak majd, ami versenyelőnyt jelenthet a CIG Pannónia számára" - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.