2013. március 29. 16:40

A lengyelországi értékesítési sikerek után a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) belép az észt, a lett és a litván piacra is, valamint bővíti lengyelországi tevékenységét - közölte pénteken a társaság.

A CIG Pannónia közleményében ismerteti: az EMABIT 2012-ben lépett be a lengyel piacra, ahol tavaly mintegy 400 millió forintnak megfelelő új szerzést realizált. A lengyelországi pozitív tapasztalatokra építve a biztosító újabb külföldi piacok megcélzásáról döntött, így 2013-ban az EMABIT Észtországban, Lettországban és Litvániában folytatja terjeszkedését. Az észt, a lett és a litván piacokon elsőként szállítmánybiztosítási szolgáltatását vezeti be.

Mindemellett a Lengyelországban megszerzett pozícióit is erősíteni kívánja a társaság: az eddig kínált szolgáltatásokon túl a jövőben további termékekkel is piacra lép majd a vállalat.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata tavaly a hazai piacon is jól teljesített, éves szinten közel 3 milliárd forint díjbevételt érve el - ismerteti a társaság közleményében Csurgó Ottó, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

"A hazai szolgáltatások folyamatos fejlesztésén, a magyarországi értékesítés bővítésén túl a külföldi piacokon is nagy lehetőséget látunk a további építkezésre, ezért döntöttünk úgy, hogy a lengyel minta alapján az idei évtől újabb területeket célzunk meg a közép-kelet-európai térségben. Úgy véljük, a külföldi terjeszkedés nyomán szerzett ismeretek a hazai piacon is jól hasznosulnak majd, ami versenyelőnyt jelenthet a CIG Pannónia számára" - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

MTI