TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Noha mentalitásukat tekintve a nők inkább emocionális lények, egy most közzétett felmérés szerint megfontoltabb befektetők, mint a férfiak. Az erősebb nem képviselői ugyanis a közvélekedéssel ellentétben a befektetési döntések során gyakrabban engednek az érzelmeiknek, így pénzügyi szempontból sokszor áldozatul esnek saját egoizmusuknak.

[ajanlo=233][igazitas=left/]Úgy hisszük, hogy a nők azok, akik a dolgokat inkább érzelmi alapon közelítik meg. Ugyanakkor ha pénzügyi kérdésekről van szó, előtör belőlük a racionalitás, rácáfolva ezzel a sztereotípiákra. Elsősorban azért, mert a nők érzelmi tevékenységüket jobban tudják kezelni. Ezzel a módszerrel pedig jobban oda tudnak figyelni a pénz menedzselésére és a pénzügyi eredményekre is - írja a The Sunday Telegraph.

A férfiak döntéseik előtt általában ritkábban állnak meg és vizsgálják meg a tényeket. Sokkal jobban izgatja őket, hogy nyertesen kerüljenek ki egy-egy (pénzügyi) játszmából. Egy most publikált nemzetközi felmérés szerint a nők, ha részvényekbe kívánnak invesztálni, sokkal gyakrabban beszélik meg tanácsadójukkal, brókerükkel a befektetés következményeit, mint a férfiak. Következésképp konzervatívabb befektetők is. Ennek pedig további következménye, hogy a végeredményt tekintve átlagosan jobban jönnek ki végül a befektetési ügyletekből, kiegyensúlyozottabb portfóliókat választanak.

Egy 100 ezer befektetést felölelő brit vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy az idén májusig eltelt 12 hónap alatt a női portfoliók hozama 17 százalékkal, a férfiaké 11 százalékkal nőtt. Egyébként tipikusabb női befektetési terület a szabadidőipar, a szolgáltatóipar, az élelmiszer- és szeszipar.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Új poszt a kockázatkezelésben
Az osztrák menedzserek harmada irtózik a rizikótól
A garantált típusú befektetési alapok

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.