2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A görög államadósságok jelentős részének elengedéséről tárgyal Athénban a legtekintélyesebb német magánbank, a Deusche Bank elnöke - értesült a Bild című napilap.

A legnagyobb példányszámú német újság szerint Josef Ackermann a mintegy 400 bankot tömörítő Nemzetközi Fizetések Bankja (IIF) igazgatósági elnökének minőségében folytat megbeszéléseket a görög fővárosban, mégpedig az ország államadósságainak 50 százalékig terjedő csökkentéséről. A szóban forgó adósságok leírását a bankok önkéntesen vállalnák - írta internetes kiadásában hétfőn a Bild.

Berlini források szerint a német kormány tud Ackermann missziójáról és bízik annak sikerében. Mindezt azonban hivatalosan nem erősítették meg.
 
Ackermann küldetését ugyanakkor közvetve megerősíti, hogy a jelenleg Londonban tartózkodó Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter elutazása előtt egy televíziós interjúban annak a nézetnek adott hangot, hogy a görög probléma tartós megoldása Görögország adósságainak jelentős, a korábban tervezetnél nagyobb csökkentése nélkül nem képzelhető el. Schäuble a bankokat a görög államadósságok egy részének elengedésére szólította fel. Úgy vélte, hogy az ezzel kapcsolatos döntés részét jelentheti annak a csomagnak, amelyet az Európai Unió hétvégi csúcsértekezletén fogadhatnak el.
 
A bankok és beruházók júliusban arra tettek ígéretet, hogy Görögországgal szembeni követeléseik átlagban 21 százalékáról önkéntesen lemondanak. Schäuble kijelentette, hogy a bankoknak  ennél nagyobb áldozatot kellene hozniuk. Az adósságválság életképes rendezése elképzelhetetlen a magánszektor közreműködése nélkül - hangoztatta a német pénzügyminiszter.
 
A televíziós interjúban Schäuble hangsúlyozta azt is, hogy rendkívül komolyan kell venni a bankok elleni, hétvégi, világméretű tüntetéseket. A politikának világos választ kell adnia a tiltakozásokra - fogalmazott a miniszter, aki szerint egyértelművé kell tenni, hogy a politika állapítja meg a szabályokat, és nem a piacok határozzák meg azokat. Ellenkező esetben nemcsak a szociális piacgazdaság és a pénzpiacok válságáról lenne szó, hanem az egész demokratikus rendszer válságba kerülne - jelentette ki a német pénzügyminiszter.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!