TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A coach nem oldja meg a vezetők problémáit, de segít megtalálni a megoldást az első kis lépésekhez. Ahogy Tukora Gábor, a Magyar Coach Társaság elnöke ars poeticáját idézi: valamely cselekvést megtanulni csak úgy lehet, ha megcselekedjük.

Annyi minden újdonság jött be csak az utolsó 10 évben Magyarországra, ami világmegváltó hasznossággal kecsegtették a vezetőket: menedzsment modellek, NLP, stb. Hogyan látod, a coachingnak is hasonló lesz a sorsa?

Már most is megtapasztaltuk, hogy a vezetők nem feltétlen akarnak coachcsá válni, és ezt helyesnek tartom. A vezetők jelentős kihívások esetén kérhetik coach segítségét ez elegendő is. Vannak a coachingnak elemei, célok megfogalmazása, megoldás orientált kommunikáció, jövőorientáltság, amit érdemes megtanulnia egy vezetőnek. Ezekkel hasznosan tudja kiegészíteni vezetői arzenálját. De ettől még nem kell coachcsá válnia. Ha a most induló coaching hullám után ennyi megmarad a vezetői kultúrában, már megérte az energia befektetést.

Szétválasztható-e a coaching felfogása szerint a magánélet és a szakmai-, munkahelyi lét?

Ha a klienseimre gondolsz, akkor fontos tudni, hogy az emberrel foglalkozunk, akkor is, ha jól megfogalmazható, hogy melyik szerepében vannak problémái.
Ha a személyes életemre gondolsz, akkor azt kell mondanom, hogy nem is értem a kérdést. Otthon nem coach vagyok, hanem apja a három lányomnak, férje a feleségemnek, stb. Persze a megoldás orientált gondolkodás nem törlődik ki az ember fejéből akkor sem ha a családjával van. De ezekre nem nagyon figyelek. Igyekszem minden szerepemben én lenni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.