TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A szerző korábban a hazai tapasztalatokat összegezte, most azokat a nemzetközi felmérésekkel veti össze. Ezek alapján felvázolva a várható trendeket.


3. ábra: A tudásmenedzsment hype-görbe

Az ábra jól szemlélteti, hogy a tudásmenedzsment több mint tíz éves pályafutásra volt szüksége ahhoz, hogy a megvilágosodás emelkedőjére érjen.

Kapcsolatok a Gartner és az általunk végzett elemzés között

Érdemes összevetnünk az ábrát azzal, amit 2003 áprilisában a magyar tudásmenedzsmentről készítettünk. Mi akkor arra az eredményre jutottunk, hogy Magyarországon a tudásmenedzsment 2002 végén épp a kiábrándulás szakaszának végén volt található. A két pozíció közötti különbség okát arra vezethetjük vissza, hogy általában az új technikák hazánkba néhány év késéssel érkeznek meg. Ebben a tekintetben viszont kijelenthetjük, hogy jó helyzetben vagyunk, mivel a szakasz vége és a következő szakasz között nem telik el hosszú idő. Ráadásul a mi felmérésünk óta eltelt már egy év és a jelenlegi tapasztalatok - amelyek ugyan méréssel nincsenek alátámasztva - azt mutatják, hogy már elindultunk a megvilágosodás emelkedőjén.

A vállalatok számára azért fontos, hogy ismerjék a tudásmenedzsment átfogó hype-görbéjét, valamint a tudásmenedzsment azon elfoglalt helyét, hogy lássák, e módszer világszerte valóban bizonyított - így az utolsó kétkedőknek is "befellegzett" -, s érdemes erőfeszítéseket tenniük, hogy e felfogás előnyeit realizálhassák.

A "belső" hype-görbe azért érdemel figyelmet, mert a technikák helyzetének elemzéséből a vállalatok megtudhatják, melyek azok, amelyek már kiforrottak, s így adaptálásuk alacsony kockázattal jár, illetve melyek azok, amelyekben a kreativitásuk által nagy sikereket érhetnek el. Ezen technikák viszont nagyobb figyelmet igényelnek viszonylagos éretlenségük miatt.

Érdemes még azt megemlíteni, hogy a Gartner elemzés is arra a következtetésre jutott, ami a mi elemzésünk egyik konklúziója volt, mely szerint a jövőben a tudástőke mérése fontos szerephez fog jutni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.