2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A gazdasági növekedés ugyan már az idén beindul, azonban a munkahelyek száma csak kevés tagállamban emelkedik, vagyis gyakorlatilag munkahelyteremtés nélküli fellendülés kezdődött - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős tagja kedden Budapesten a Világgazdasági Kutatóintézet szakmai rendezvényén.

Andor László hangsúlyozta: jövőre a tagállamok nagy részében már csökkenhet a munkanélküliség, de ez még mindig nem vehető biztosra. Hozzáfűzte: a gazdasági kormányzás eddigi összehangolása az unión belül bizonyos fokú stabilitást eredményez az eurózónán belül, de küzdelmes időszak következik a tekintetben, hogy a gazdasági növekedés hogyan indul majd be.

Az európai gazdasági és monetáris együttműködés továbbfejlesztésében egymást feltételező tényező, hogy legyen egy intervenciós, pénzügyi válságkezelő képesség, és az, hogy ennek fejében a gazdasági kormányzás rendszere szigorúbbá váljon - mondta Andor László. Hangsúlyozta: az EU-ban egy, a korábbinál jóval szorosabban összehangolt gazdaságpolitika indul el, amelynek a működési mechanizmusát az Európai Bizottság két lépésben, idén májusban és júniusban beterjesztette, és már csak a "finomhangolása" van hátra.

Andor László hangsúlyozta: az Európai Unióban politikai konszenzus van arról, hogy jövő januártól az új, döntően fiskális politikákat összehangoló, és az egyensúlytalanságokra tekintettel levő gazdasági koordinációnak kell elindulnia azért, hogy a gazdasági és monetáris unió a jövőben stabilabban tudjon működni.

A magyar soros elnökség lesz az első, amely ezt a koordinációt a gyakorlatba átülteti - emelte ki Andor László.

Andor László hangsúlyozta: három dolgot kell meggondolni a fiskális konszolidáció napirendre vétele előtt: számolni kell a költségvetésnek nemcsak a kiadási, hanem a bevételi oldalával is, és átgondolni hogy mik az indokolt lépések. Fontos emellett az ütemezés és méltányosság szempontja is. Kifejtette: az erőltetett kiadáscsökkentés a közszolgáltatások leépítésével jár, és ez az alacsonyabb jövedelmű, szegényebb rétegeket sújtja.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!