Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gazdasági növekedés ugyan már az idén beindul, azonban a munkahelyek száma csak kevés tagállamban emelkedik, vagyis gyakorlatilag munkahelyteremtés nélküli fellendülés kezdődött - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős tagja kedden Budapesten a Világgazdasági Kutatóintézet szakmai rendezvényén.

Andor László hangsúlyozta: jövőre a tagállamok nagy részében már csökkenhet a munkanélküliség, de ez még mindig nem vehető biztosra. Hozzáfűzte: a gazdasági kormányzás eddigi összehangolása az unión belül bizonyos fokú stabilitást eredményez az eurózónán belül, de küzdelmes időszak következik a tekintetben, hogy a gazdasági növekedés hogyan indul majd be.

Az európai gazdasági és monetáris együttműködés továbbfejlesztésében egymást feltételező tényező, hogy legyen egy intervenciós, pénzügyi válságkezelő képesség, és az, hogy ennek fejében a gazdasági kormányzás rendszere szigorúbbá váljon - mondta Andor László. Hangsúlyozta: az EU-ban egy, a korábbinál jóval szorosabban összehangolt gazdaságpolitika indul el, amelynek a működési mechanizmusát az Európai Bizottság két lépésben, idén májusban és júniusban beterjesztette, és már csak a "finomhangolása" van hátra.

Andor László hangsúlyozta: az Európai Unióban politikai konszenzus van arról, hogy jövő januártól az új, döntően fiskális politikákat összehangoló, és az egyensúlytalanságokra tekintettel levő gazdasági koordinációnak kell elindulnia azért, hogy a gazdasági és monetáris unió a jövőben stabilabban tudjon működni.

A magyar soros elnökség lesz az első, amely ezt a koordinációt a gyakorlatba átülteti - emelte ki Andor László.

Andor László hangsúlyozta: három dolgot kell meggondolni a fiskális konszolidáció napirendre vétele előtt: számolni kell a költségvetésnek nemcsak a kiadási, hanem a bevételi oldalával is, és átgondolni hogy mik az indokolt lépések. Fontos emellett az ütemezés és méltányosság szempontja is. Kifejtette: az erőltetett kiadáscsökkentés a közszolgáltatások leépítésével jár, és ez az alacsonyabb jövedelmű, szegényebb rétegeket sújtja.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.