TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A pénzintézetekre általában jellemző a heterogén informatikai környezet. Jó néhány számlavezető vagy más tranzakciós rendszer működhet egymás mellett, ezekben szétszórtan jelennek meg az ügyfelek adatai. A rendszerek, illetve a bennük található adatkörök ráadásul át is fedhetik egymást mind ügyfélkörben, mind pedig termékstruktúrában. A hatékony működés szempontjából viszont elengedhetetlenül szükséges, hogy a bankok egységes, átlátható adatstruktúrát alakítsanak ki, amelynek jóvoltából mindenki ugyanabban a formában értelmezi ugyanazokat az adatokat.

Az adattárház bevezetése tehát könnyebbséget jelent az idő- és az emberierőforrás-gazdálkodás terén. Míg ugyanis a kontrolling munkájában korábban nem volt lehetséges az ügyfél- és termék-jövedelmezőség kimutatása és egyéb tranzakcionális riportok elkészítése, addig ma már a megfelelő adatkör és jelentéstartalom magában az adattárházban előáll. Így a kontrolling számára sokkal több idő marad az érdemi munkára, a mélyebb elemzésekre.

Az MKB további terveit illetően Sebők András elmondta: még ebben az évben adattárház alapra helyezik a kockázatkezelést és a jelentéskészítést, s előkészítik a CRM és az ügyfél-előkalkulációs projekteket. A jelentéskészítési projektben egyébként már sok munka fekszik, ez jelenleg már használatbavételi bevezetési fázisban van, a kockázatkezelés pedig - a jelentéskészítésre épülve - most van bevezetés alatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kontroling-adattárház már kiegészült a jelentéskészítési adatkör jelentős részével, a kockázatkezelési adatkör pedig rövidesen bekerül.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.