2013. augusztus 7. 08:10

A holland ING-csoport adózott eredménye 39 százalékkal csökkent a második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Európa egyik legnagyobb pénzügyi intézményének adózott eredménye 788 millió euróra esett az egy évvel korábbi 1,17 milliárd euróról. A szakértők jóval nagyobb, 944 millió euró profitra számítottak.

Az eredmény mérséklődését elsősorban az okozta, hogy a vállalatcsoportnak közel 98 millió euró veszteséget okozott ázsiai működése.

Az ING adózás előtti profitja 13,5 százalékkal 1,147 milliárd euróra nőtt, meghaladta az elemzői várakozásokban szereplő 989 millió eurót.

A cég európai biztosítási üzletága 182 millió euró adózás előtti nyereséget termelt a negyedévben az egy évvel korábbi 110 millió euró veszteség után.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.