2014. február 12. 11:40

Beértek a kormány aktív iparpolitikájának eredményei - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokra reagálva.

A KSH szerdai részletes adatai szerint tavaly az év egészében az ipari termelés 1,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest, decemberben pedig 6,8 százalékkal haladta meg az ipari termelés az egy évvel korábbit.

A tárca közleményében kiemelte: tavaly az év második felében folyamatos volt az ipari teljesítmény erősödése, és tartós növekedést vetíthet előre, hogy a feldolgozóipari ágazatok rendelésállománya kiugróan magas mértékben, csaknem 85 százalékkal emelkedett tavaly decemberben. A tavalyi év növekedési fordulatot hozott a hazai járműipar életében is, a termelésbővülés húzószektora a járműgyártás volt - hangsúlyozta a tárca.

Az ipari termelés folyamatos növekedése illeszkedik a kormánynak ahhoz a törekvéséhez, amely a termelőszektor megerősítésével, aktív iparpolitikával kívánja a magyar gazdaság jó teljesítményét tartósan fenntartani - közölte az NGM.

MTI