2007. augusztus 30. 09:31

Az OTP Banknak az egyesült államokbeli jelzálogpiaci válsággal kapcsolatban nincs kitettsége - mondta Kovács Antal vezérigazgató-helyettes.

A vezérigazgató-helyettes úgy vélekedett: a hazai piacon ilyen válság aligha képzelhető el a konzervatív jelzáloghitelezés miatt. A kockázatok nálunk kisebbek, mint az Egyesült Államokban, mert a jelzáloghitelek fedezettsége magasabb: az ingatlanérték átlagosan 40-50 százalékát finanszírozzák a bankok, míg az Egyesült Államokban a hitel a fedezet 100-120 százalékát is elérheti - tette hozzá.

Kovács Antal szerint tovagyűrűző hatástól nem kell tartani, a finanszírozás költségei azonban néhány bázisponttal drágulhatnak.

A sajtótájékoztatón ismertették az OTP szeptember 3-tól igényelhető új hitelkonstrukcióját, a Világhitelt, amely négy devizanemben érhető el és különlegessége, hogy a kölcsön devizaneme a futamidő alatt havonta költségmentesen, szerződésmódosítás nélkül megváltoztatható.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.