TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az amerikai vállalatok 61 százaléka egyáltalán nem fizetett nyereségadót az 1996 és 2000 közötti években, pedig a nyereségük az adott időszakban összességében növekedett.

A washingtoni kongresszus felügyeleti szerve, a GAO, azaz az elszámolások hivatala állapította meg a fentieket. A tanulmány azt is kimutatta, hogy azon cégek -, amelyek mégis fizették adójukat, az előírt mértéknél jóval kevesebbet utaltak az államkasszába. A társaságok mintegy 30 százaléka ugyanis csak adóalapja átlag 5 százalékának megfelelő összeget folyósított, s nem 35 százalékot, ami az amerikai nyereségadó. A vállalatoknak csupán 0,1 százaléka fizetett az előírthoz közeli, azaz a nyereség 30 százalékát meghaladó adót.

Mindez annak az eredménye, hogy a legkülönbözőbb módon igyekeztek mentességet szerezni az adó megfizetése alól. Így nem meglepő, hogy az állami adóbevételek között a nyereségadóé egyre kisebb lett az Egyesült Államokban. Mindezek következtében 2003-ban a teljes szövetségi adóbevételekben 7,4 százalékra süllyedt a társasági nyereségadó mértéke, ennek 1983 óta ilyen alacsony még nem volt az aránya.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Csak az ír társasági adó kedvezőbb a magyarnál
Társasági adó szintjét tekintve jól állunk nemzetközi összehasonlításban

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.