2008. április 4. 11:29

Csökkentené a gyártási költségeket és növelné a fejlődő országokba történő exportját a Sony - jelentette be a japán cég csütörtökön egy sajtótájékoztatón. A cég ezekkel a lépésekkel akar védekezni az ellen, hogy a jen túl erős a dollárral szemben.

"Csökkentjük a gyártási költségeket, ha ennek köszönhetően nőnek a megrendelések, akkor a hatások nem lesznek olyan erősek" - mondta el Ryoji Chubachi, a Sony elnöke.

A jen a múlt hónapban rekordszintre erősödött a dollárral szemben, ez pedig nem csak a Sonyt, hanem szinte minden japán céget érzékenyen érint, mely eladásainak jelentős részét az Egyesült Államokban bonyolítja.

Az erős jen mellett a tévéüzletág folyamatos veszteségei is komoly nyomást helyeznek a Sonyra, a cég szerint a költségek csökkentése azzal is együtt jár, hogy egyre több tévét fognak rendelni a tajvani beszállítóiktól. Egyes vélemények szerint a költségek csökkentése együttjár majd a gyártás áthelyezésével más városokba.

A veszteségek ellenére a cég vezetői szerint továbbra is az LCD-üzletág lehet az egyik kulcsterület idén, 15-20 százalékos részesedést akarnak elérni a piacon.

A Fitch Ratings elemzője szerint a Sony legtöbbet a fejlesztésen és a kutatáson tudna spórolni. Ez azonban hosszabb távon veszélyeztetné a Sony eredményeit, mivel ha nem jönnek elő újabb termékekkel, akkor lemaradnak a szektoron belüli versenyben.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.