<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az osztrák nagybankok közül a Raiffeisen és a Bank Austria is zárva tartja kijevi fiókjait az ukrán fővárosban elszabadult erőszak miatt - jelentette pénteken az APA osztrák hírügynökség.

A Raiffeisen ukrán leányvállalata, az Aval bank mind a nyolcvan kijevi fiókját zárva tartja a dolgozók biztonságára hivatkozva.

A Bank Austria is úgy döntött, hogy számos fiókját nem, vagy a szokásosnál rövidebb ideig tartja nyitva. Az olasz UniCredit már csütörtökön bezárta fiókjait a kormányellenes tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapások fő színtere, a kijevi Függetlenség tér közelében.

Az OTP sajtóosztálya is azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy az  utcai összecsapások miatt az OTP Bank Ukrajna 140 fiókjából hatot zárva tart az ügyfelek és a munkatársak biztonságának szavatolása érdekében.

A három hónapja tartó tüntetések hatása eddig csak a Függetlenség terének közvetlen közelében és a kormányzati negyedben volt érezhető, Kijev többi részén a normális kerékvágásban folyt az élet. Csütörtök estére azonban már kiürültek a készpénz-automaták és a boltok polcai, mert a fokozódó erőszak miatt a lakosság a legrosszabbtól tartva igyekezett minél több készpénzt és élelmiszert felhalmozni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.