Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A miniszterelnök szerint 13. havi nyugdíj megszüntetése volt az ára annak, hogy a nyugdíjrendszer biztonságát hosszú távon megőrizzék. Bajnai Gordon partnerséget ajánlott a nyugdíjasok áldozataiért cserébe.

Bajnai Gordon őszinteséget, felelősséget és partnerséget ajánlott a nyugdíjasok áldozataiért cserébe, és megígérte: azon lesz, hogy következetesen védje és érvényesítse az idősek hosszú távú érdekeit. A miniszterelnök erről az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényen beszélt csütörtökön Budapesten.

Hangsúlyozta, a kormány nem pusztán az idősek megértésére, hanem a tanácsaikra is számít, arra, hogy megosszák azt a tudást, erőt és túlélési tapasztalatot, miként kell ebben az országban újra és újra talpra állni.

Bajnai Gordon kiemelte: a nyugdíjrendszer biztonsága mindennél előrébb való. Mint mondta, a nyugdíjkorhatár emelése és a 13. havi nyugdíj megszüntetése volt az ára annak, hogy a nyugdíjrendszer biztonságát hosszú távon megőrizzék, de ha az ország újra gyarapodik, abból a nyugdíjasok is részesülni fognak.

Úgy fogalmazott: a legnehezebb döntést kellett meghozniuk az ellehetetlenülés elkerülése érdekében, de ellentételezésként a kormány bevezette a nyugdíjprémiumot. A miniszterelnök véleménye szerint a mindenkori kormány erkölcsi kötelessége a nyugdíjasok támogatása, és a nehéz gazdasági helyzetben sem "szív és ész nélkül kell megszorítani".

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány jelentősen megemelte a méltányossági nyugdíjkassza összegét, megmaradtak a 65 évnél idősebbek utazási kedvezményei, és jövőre tovább folytatják a nyugdíjkorrekciót. Megjegyezte, hogy a parlament által elfogadott Idősügyi Nemzeti Stratégia is az együttműködésre épít.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.