TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány stabilizációs intézkedései ellenére Litvánia a fizetésképtelenség felé halad a szociális nyugtalanság miatt, amelyet a költségvetési kiadások csökkentése váltott ki - jelentette ki az Európai Bizottság uniós költségvetésért felelős tagja.

Dalia Grybauskaite azt mondta, hogy a kormány által januárban hozott intézkedések megfelelőek ahhoz, hogy stabilizálják a kialakult gazdasági helyzetet, és az ország hitelekhez jusson belföldön, illetve külföldön. "Ugyanakkor" - tette hozzá - "a feszültség további fokozódása szociális téren, vagy a politikai helyzet destabilizálódása a fizetésképtelenség állapotához vezethet."

A kormány a megbomlott költségvetés helyreállítása céljából egyebek között emelte az adókat, ez komoly nemtetszést váltott ki a szakszervezeteknél és utcai összecsapásokra került sor.

A balti országban a gazdaságnövekedés évekig jelentős volt, 2007-ben érte el a csúcsot, 8,9 százalékkal. A GDP tavaly ugyanakkor már csak 3,2 százalékkal nőtt - az előzetes számítások szerint -, idén pedig mintegy 5 százalékkal esik.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.