<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A szerencsejátékkal foglalkozó szolgáltatók adóhivatali hálózatra kapcsolását javasolja a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete - írja a Magyar Hírlap keddi számában.

Az egyesület elnöke, Fehér Róbert által megfogalmazott javaslat célja a nagyobb átláthatóság, a játékosok fokozottabb védelme és az állami bevételek növelése.

A kaszinók közvetlen rákapcsolása az adóhivatali hálózatra azt eredményezné, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központilag és folyamatosan tudja ellenőrizni az értékesített fogadásokat, a bevételt és a pénzforgalmat - írja a lap a megismert elképzelések alapján.

Az egyesület kalkulációi szerint az általuk javasolt rendszer megvalósulása esetén a szerencsejátékokból származó jelenleg évi mintegy ötvenmilliárdos állami bevételnek akár a többszörösét is el lehetne érni.

Az egyesület szerint a borravalót is dokumentálni kellene. A játékfüggőség visszaszorítása érdekében a kaszinók nyitva tartását este 10 és reggel 5 óra között kellene csak engedélyezni, vasárnap pedig a javaslat szerint nem lenne nyitva kaszinó, és a vendéglátóhelyeken is tiltanák a szerencsejáték-szolgáltatásokat - olvasható a Magyar Hírlapban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.