2013. november 25. 10:43

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Jun Szang Dzsick (Yoon Sang-jick) kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszterrel, Jun O Szok (Hyun Oh-Seok) stratégiai és pénzügyminiszterrel, valamint Kim Csung Szuval (Kim Choong-soo), a Bank of Korea kormányzójával is tárgyal hétfőn kezdődő háromnapos hivatalos dél-koreai útján - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t.

Varga Mihály találkozik Magyarországon működő koreai cégek - Samsung, Hankook Tire - vezetőivel és befektetői érdekképviseleti szervezetekkel is.

A tárca közleménye szerint a magyar kormány a keleti nyitás politikájával összhangban stratégiai partnerként tekint Dél-Koreára, a kormány célja, hogy ösztönözzön további koreai befektetéseket. Magyarország külgazdaságában meghatározó szerep jut a koreai befektetőknek, az általuk megvalósított értékteremtő beruházásoknak.

Az EU és Korea között 2011-ben életbe lépett szabadkereskedelmi megállapodás nagy lehetőségeket kínál a két ország exportőrei számára is, hiszen majdnem minden termék vámmentesen kerülhet a célország piacára.

A Koreai Köztársasággal fenntartott kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése hozzájárulhat a kormány egyik célkitűzéséhez, amely szerint 2018-ra a jelenlegi 11-12 százalékról 33 százalékra növelné az Európán kívüli export arányát - közölte az NGM.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.