TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az orosz kormány azt tervezi, hogy 900 milliárd rubel (27,4 milliárd dollár) tőkeinjekcióban részesíti a kereskedelmi bankokat a gazdasági válság miatt. A támogatás döntő részét az államilag ellenőrzött hitelintézetek kapják - közölték kedden orosz kormányzati források.

A legnagyobb orosz hitelnyújtó, a Sberbank várhatóan 500 milliárd rubel kormányzati kölcsönhöz jut - mondta el a egyik forrás a Reutersnak, és erről állítólag már döntött a kormány válságellenes bizottsága.

A Troika Dialog elemzője, Olga Veszelova azt mondta, hogy a Sberbanknak nincs szüksége azonnali új tőkére, de az enyhítheti a rossz hiteleknek való kitettségét.

Az orosz kormány már elköltött több mint 200 milliárd dollárt abból a tartalékból, amit az elmúlt évtizedben halmozott fel olajbevételeiből, hogy elejét vegye a gazdaság lassulásának. Egyes vélemények szerint idén recesszióba jut a gazdaság.

Az egyik kormányzati forrás szerint a második legnagyobb orosz bank, a VTB 200 milliárd rubelhez juthat a mentőcsomag révén.

Azt egyelőre nem dogozták ki, hogy a bankok milyen feltételekkel kapják a pénzt.

Oroszország arany- és devizatartaléka 396 milliárd dollár volt január közepén, a harmadik legnagyobb a világon, annak ellenére, hogy a tartalékok harmadával csökkentek tavaly augusztus óta.

Az orosz központi bank becslése szerint az idei első negyedévben a rossz hitelek aránya a kereskedelmi bankok hitelportfoliójában 4,0-4,5 százalékra nő.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.