Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem mutattak érdemi elmozdulást júliusban az inflációs alapmutatók, amelyek szintje változatlanul mérsékelt inflációs környezetre utal - állapította meg a múlt havi inflációs adat közzétételét követően kiadott keddi elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A KSH jelentése szerint az éves infláció júliusban 0,4 százalék volt, júniushoz viszonyítva pedig változatlan, az éves maginfláció 1,3-ra emelkedett az előző havi 1,2 százalékról.

Az infláció mélyebben rejlő folyamatait megragadni hivatott alapmutatók közül az indirekt adóktól megtisztított maginfláció az MNB számítása szerint júliusban 1,1 százalékra mérséklődött a júniusi 1,2 százalékról. A másik két alapmutató is csökkent kissé: a keresletérzékeny infláció 1,9 százalékra az előző havi 2-ről, a ritkán változó árú termékeke inflációja pedig 2,1 százalékra az előző havi 2,3 százalékról.

Az MNB elemzése megállapítja, hogy a feldolgozott élelmiszerek szezonálisan igazított árszintje csökkent az előző hónaphoz képest, míg a tartós és a nem-tartós iparcikkek árai emelkedtek. A piaci szolgáltatások árai havi összevetésben 0,8 százalékkal nőttek. E termékkörön belül a mobiltelefon és internet árak számottevően növekedtek, ezt leszámítva általánosan visszafogott árváltozások voltak megfigyelhetők.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.