2003. szeptember 9. 15:52

Tizennyolcmillió forint éves bevételük lehet majd az evát választóknak - ez az elképzelés kerülhet a holnapi kormányülés elé. Valószínű, hogy a támogatott lakáshitelek plafonja 10 millió forint lesz, s a támogatás mértéke sávosan igazodhat a hitel nagyságához - írja a Világgazdaság.

Tizennyolcmillió forint éves bevételük lehet majd az evát választóknak – ez az elképzelés kerülhet a holnapi kormányülés elé. Valószínű, hogy a támogatott lakáshitelek plafonja 10 millió forint lesz, s a támogatás mértéke sávosan igazodhat a hitel nagyságához – írja a Világgazdaság.

Tizennyolcmillió forintra emelik fel az egyszerűsített vállalkozói adó választásához megengedett bevételi határt – a Világgazdaság információi szerint ebben a kérdésben már megszületett a végső szó a szerdai kormányülésre készülő adójavaslatok között. Az utolsó pillanatokban is folynak azonban számítások a játék- és jövedéki adó emelésének mértékét illetően. Ma születhet végleges döntés afelől is, hogy a lakáshitelek támogatásának módosítására vonatkozó három javaslat közül melyik kerüljön a kormány elé – írja a Világgazdaság.

Az eva új értékhatárának megállapításánál a politikai döntés az emelésre vonatkozott, ám azt, hogy ez milyen mértékű legyen, már szűk szakmai megfontolások határozták meg. A végső döntésnél az Uniós szabályokat vették figyelembe, ott ugyanis 70 ezer eurós link alatti bevételek esetén engedélyeznek eltérést az általános adójogszabályoktól.

Többek szerint ugyan lényegében megszületett a döntés a lakáshitelek támogatásának módosításáról is, ám azt egyelőre még a kormánypárti frakciókban sem ismerik. A kormányülés előtti legutolsó „ámen” kimondására csak ma kerül sor. Így egyelőre csupán valószínűsítették, hogy a támogatott hitelek felső értékhatárát 10 millió forintban korlátozzák, és várhatóan a kamattámogatás mértéke sávosan igazodhat a felvett hitel nagyságához – számolt be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.