<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tüntetők vonultak pénteken Ungváron a Kárpátalja megyei adóhivatal és állami számvevőszék épületei elé a vállalkozókra gyakorolt hatósági nyomás megszüntetését követelve és a megyében befizetett adók helyi felhasználását biztosító, Kijevtől független számvevőszék létrehozását szorgalmazva.

A tiltakozók azt követelték a megyei adóhatóság vezetőjétől, hogy esküdjön hűséget a népnek, szüntesse meg a vállalkozók hatósági zaklatását, és biztosítsa az aktivisták számára a hivatal iratainak átvizsgálását. A tüntetők azt is feltételül szabták, hogy távolítsa el a hivatalból Viktor Janukovics államfő és az ukrán kormány szakminisztereinek portréit.        

Ivan Ivancso, a megyei adóhivatal vezetője a tömeg előtt kijelentette, hogy a nép oldalán áll, és az általa irányított intézmény az előírásoknak megfelelően, rendben működik.

Ezt követően a tüntetők az Ukrán Állami Számvevőszék megyei kirendeltségéhez vonultak, ahol bejelentették, hogy a jövőben "nem engedik" a helyi adókból befolyó összegek Kijevbe történő átutalását. Közölték, hogy ennek biztosítása érdekében Kárpátalján saját számvevőszéket hoznak létre. A pénzügyi hivatal vezetője a felvetéssel egyetértve kifejtette, hogy nem emlékszik a jelenlegihez hasonló válsághelyzetre, amikor Kárpátalján csak a legvédtelenebb rászorulóknak járó szociális támogatásokat tudják maradéktalanul folyósítani, de azokat is csak késve.

A tüntetők Janukovics-portrék után kutatva átvizsgálták a hivatal helyiségeit, majd békésen visszatértek a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal szerdán elfoglalt épületéhez.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.